Att vara invandrarkritisk

Publicerad: 11/11 13:58

Rasismens dimma ligger tjock över Finland.

Jag har någongång tidigare konstaterat att Sannfinländarnas frammarsch är ett tydligt tecken på att rasismen breder ut sig. De flesta persun som sitter i riksdagen skulle naturligtvis inte öppet erkänna att de är rasister, Hakkarainen och Halla-aho undantagna, men det finns en grej här som jag tycker att är intressant. Det finns nämligen massor av finländare som påstår sig vara invandrarkritiska. Ett nytt begrepp, typ. De invandrarkritiska anser att infödda finnar ska ha förtur när det gäller arbetsplatser, sjukvård, utbildning etc. Invandrare är okej så länge de inte tar infödda finländares arbetsplatser eller studieplatser. Inte heller ska de på något sätt få påverka någon kvot, där det nu finns sådana. Att vara arbetslös invandrare är i dessa människors mening det samma som att bara hänga dank och dra nytta av samhället, leva flott på socialbidrag och bidra till att Finlands ekonomi sjunker som en sten mot botten.

De invandrarkritiska är speciellt invandrarkritiska mot muslimer. Muslimer är ju inte vanliga invandrare utan de är muslimer. Muslimer är fel. Muslimer ska inte komma till Finland. Om vi inte sätter stopp för musliminvasionen som hotar det fria Finland som våra förfäder slogs för mot ryssarna, kommer Helsingfors och alla andra städer också snart att drunkna i moskéer. Vi kommer inte att ha plats att promenera på våra gator eftersom de är fyllda med folk på bönemattor med arslet i vädret. Och dessa muslimkvinnor sen. I sina burkor. Man ser ju inte hur de ser ut. Tänk om de har en kalashnikov gömd i burkan och börjar meja ner små barn på Stockmanns leksaksavdelning? De måste förbjudas. Vi kan inte ha muslimer här i landet.

– Rasist? Jag? Hördu, verkligt omoget att komma dragande med rasistkortet. Är det inte lite väl billigt att börja stämpla mej som rasist bara för att jag har mod nog att säga som saken är. Vet du inte skillnad på rasist och invandrarkritisk?

– Låt mej gissa. Någon som är invandrarkritisk, kritiserar invandrare för att de är invandrare och kommer från ett annat land, ser lite annorlunda ut, klär sig annorlunda och tillber en annan Gud. Tillika bevakar en invandrarkritisk person bara de infödda finländarnas intressen i samhället och förespråkar så att alla arbetsplatser, studieplatser och sjukvård går till infödda finländare. Var det rätt?

– Ja, precis. Det är att vara invandrarkritisk.

– Fint. Vad är man när man är rasist då?

Vi låter frågan stå obesvarad.

Jag har en bekant som på Facebook berättade hur personen ifråga varit hos läkaren och var jättenöjd med servicen. Uppdateringen fortsatte med en rädsla om att hur ska det gå med sjukvården när invandrarna bara drar nytta av allt som är bra i vårt samhälle. Sen konstaterades det lakoniskt att invandrarna inte betalar skatt utan bara drar nytta av skatterna som infödda finländare betalar. Den här uppdateringen kommenterades bland annat av en person som skrev något i stil med att förr var allt vitt, vitt, vitt men nu är det svart, svart, svart. När jag gick in och kallade de här personerna för rasister, blev de stötta och var bestämt av den åsikten att jag gjort mej skyldig till offentlig smutskastning. Jag kommenterade omoget utan fömåga att motivera mej. Jag beskylldes för att komma dragande med rasistkortet trots att personerna enligt egen åsikt verkligen inte var rasister utan enbart invandrarkritiska iakttagare som såg till Finlands bästa. Jag blir den dumma enkla idioten som stämplar folk som bara ger uttryck för sin åsikt i det ännu, tillsvidare fria Finland. Att typerna ifråga är hängivna persu-anhängare gissade ni säkert redan.

Alltså: Att ha rasistiska åsikter gör en inte till rasist utan till en objektiv invandrarkritisk samhällsgranskare.

Men jag då? Jag är svensk medborgare. Född i Kottby. Är det okej om jag beställer en tid hos läkaren om jag blir sjuk? Kanske inte. Kanske borde jag åka till Sverige för att låta undersöka mej? Är det okej att jag jobbar, trots att det finns människor med finskt pass som är arbetslösa? Eller borde jag lägga mej på soffan och slörunka i väntan på att alla muslimer sprängs bort från jordklotet. Alltså helt så här ur objektiv invandrarkritisk synvinkel.

För att undvika missförstånd: Ovanstående ”åsikter” är inte mina, utan enbart exempel.

1 kommentar

 1. Kommentar #1 - Ekoda: 12 november, 2011

  Tack! Jag själv har problem med folk som säjer ”jag är inte rasist men (rasistiskt uttalande)”.


RSS feed for comments on this post.

Var någonstans är vi nu?

RSSVar någonstans är vi nu?

Taxichaufför Lindgren – Alltid på någon sida av Tölöviken.

 • Om bloggaren

  Taxichaufför Lindgren, känd från månadsbilagan Volt, är tillbaka med egen blogg. "Var någonstans är vi nu?" Och det är inte Linkku som frågar.
 • Kalender

  november 2011
  M T O T F L S
  « okt   Dec »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Etiketter

 • Kategorier