Slutet på Lindgren

Publicerad: 05/01 08:53

Till alla mina läsare

Det har blivit dags att tacka för mej.

För ganska exakt 4 år sedan publicerades Lindgrens första taxihistoria i Hbl bilagan VOLT. Under två och ett halvt år publicerades allt som allt 55 historier. Därpå följde fem nya historier då KSF media gav ut boken ”Lindgren-taxichaufför”, förra sommaren. I den boken fanns alltså alla historier samlade i en volym. Dessa illustrerades förtjänstfullt av Christian Aarnios fina foton. Utan min redaktör, Tommy Pohjola, hade det inte blivit någonting.

Eftersom Lindgren visade sig vara en mer populär, eller i alla fall en mer omdiskuterad person, än vad vi förväntat oss, fattade vi för ett år sedan beslutet att låta Lindgren fortsätta leva, i bloggform. Trots att min identitet var känd, tyckte vi att det ändå gick bra att låta Lindgren köra vidare.

Under elva månader blev det 72 inlägg. Jag hade ett tjugotal inlägg i serien stadsdelar kvar, men de blir nu oanvända och den serien avbruten. Tyvärr.

Som flera av er vet har jag under hösten debuterat som romanförfattare med kriminalromanen ”Nattens Väktare”. För närvarandet jobbar jag med uppföljaren så skrivandet fortsätter för min del, trots att Lindgren nu går i ide. Vi ids väl inte begrava honom, man vet ju aldrig… kanske han någon gång vaknar ur sin vintersömn? Men för närvarande har jag svårt att tänka mej i vilket sammanhang det i så fall skulle vara. Så i fortsättningen skriver jag under det jag skriver, med mitt riktiga namn.

Utan er kära läsare hade det inte blivit författare av mej. Ett stort tack till er alla för att ni inspirerat mej att fortsätta skriva. Det, att Lindgren varit en figur som väckt både munterhet och ont blod har onekligen fungerat som en inspirationskälla för mej. Det är alltid bra med olika åsikter och diskussion.

Jag hoppas naturligtvis att ni läser min roman och att även den väcker åsikter.

Ha en bra fortsättning på 2012.

 

Varma hälsningar,

Benjamin Laustiola

6 Comments

 1. Kommentar #1 - Camilla: 05 januari, 2012

  Tack för alla texter och uppiggade stunder! Synd att favoriten bland Hbl:s bloggar tystnar.


 2. Kommentar #2 - Joakim Ekroos: 05 januari, 2012

  Tack för bloggandet, det har varit kul läsning. Blev just färdig med ”Nattens väktare” och ser fram emot uppföljaren.


 3. Kommentar #3 - musti: 05 januari, 2012

  Vi kommer att sakna dej.


 4. Kommentar #4 - Marie: 06 januari, 2012

  Åh nej! Jag har gått in nästan varje dag för att kolla om du publicerat någon ny stadsdel. Kommer du att publicera de texterna någon annanstans? Om de kommer i bokform köper jag den direkt!


 5. Kommentar #5 - Lindgren himself: 06 januari, 2012

  Marie, jag har i nuläget ingen aning. Det ligger helt i händerna på KSF medias ledning.


 6. Kommentar #6 - Psu: 17 januari, 2012

  Tackar för underhållande blogginlägg!

  Ser även jag fram emot Höökens eskapader i del två…


RSS feed for comments on this post.

Var någonstans är vi nu?

RSSVar någonstans är vi nu?

Taxichaufför Lindgren – Alltid på någon sida av Tölöviken.

 • Om bloggaren

  Taxichaufför Lindgren, känd från månadsbilagan Volt, är tillbaka med egen blogg. "Var någonstans är vi nu?" Och det är inte Linkku som frågar.
 • Kalender

  januari 2012
  M T O T F L S
  « Dec    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Etiketter

 • Kategorier